Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-04-15  
Det är inte lätt att handla rätt

Känns konsumenternas dilemma igen? Läs den intressanta träffande krönikan som just publicerats i Göteborgs Posten.

Hur många av er läsare har förresten GP? Hur många har fler än en dagstidning? Ja sen har vi radio med ett antal kanaler och TV med hur många kanaler som helst. Hinner du hålla dig uppdaterad eller åtminstone lite informerad?

Hur ofta kollar du Konsumentverkets hemsida (de har ju numera ingen tidning!)? Går du in på Livsmedelsverkets hemsida? Vilka andra hemsidor kollar du, eller följer du några bloggar?

Är inte detta konsumenternas dilemma?
Information fattas inte, men vad kan du lita på? Kan vi lita på våra myndigheter? Ja inte i fettfrågan i alla fall! Vem ska vi då lita på? Fredrik Paulún har ju nyligen myntat order ”fettförgiftad” – har du läst om det? Vi kanske skulle ha informerat om det, men du kan hitta mer om det på Annika Dahlqvists blogg med början från 6 april. Där finns mycket annat av intresse att läsa, men hur många av er har vetat om den bloggen?

Vi kommer i nästa nyhetsbrev (KR nr 17 samt SKN nr 83) med en enkät om hur du/ni inhämtar eller får information, för att få en bättre bild av just informationssamhällets möjligheter till bättre kunskaper eller hur lätt vi drunknar i all information.
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss