Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2007-01-25 Läs mer om namnbytet >>


Ditt stöd behövs NU!


Sveriges Konsumenter i Samverkan, den fristående och partipolitiskt oberoende konsumentrörelsen behöver ditt stöd NU. Nu mer än någonsin behövs ditt och andra konsumenters handfasta stöd. Ta ställning och välj sida. Börja ditt stöd med ett medlemskap för 200:-. Se närmare detaljer här….

Vi har inte haft mer än ett blygsamt stöd från förra regeringen och inför 2006 drog man ner stödet med hälften, med andra ord med runt 600 000 kronor och flyttade dessa pengar till Sveriges Konsumentråd och strax före valet kom ett extra tillskott till dem på 1 miljon av orsak som vi inte känner till men bara kan ana. Sveriges Konsumentråd stöddes av förra regeringen med 4 600 000 kronor, mot det stöd vi fick på knappa 600 000 kronor. Hur mycket stöd som staten gav för övertagandet av Råd & Rön, som inte ville flytta med Konsumentverket till Karlstad, vet vi inte, men gissar att man fick både hjälp och stöd. Det var ju förra regeringen som beslöt att flytta Konsumentverket till Karlstad.

Under de åren som det utgått statligt verksamhetsstöd har orättvisan varit påtaglig och ”Rådet” har under åren fått mellan 20 och 30 miljoner mer än vi, men vi har ju heller inte haft en partipolitisk profil, utan just försökt vara helt fristående från partipolitiken, för att enbart stå på konsumenternas sida – och det vill vi fortsätta att göra. Men då krävs också att enskilda konsumenter, som tycker vi gör ett bra jobb stöttar oss och ger oss de muskler vi behöver för att hjälpa konsumenterna att få, just det, muskler på marknaden!

Så nu gäller det, visa ditt stöd och välj sida!

Bengt Ingerstam,
ordförande i Sveriges Konsumenter i Samverkan

upp