Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
  Kampanj: Aktionen 30 procent
2008-07-22  
Aktionen ”Nu sänker vi matkostnaderna med 30 %”

-
Kan Konkurrensverket ordna så dina matkostnader sjunker med 30 %? Knappast!
-
Kan butikskedjorna sänka dina matkostnader med 30 % ? Definitivt inte!
-
Vem kan tipsa dig om att både äta billigare och hälsosammare?

Vi kan tillsammans!

Insatsen 200 kronor (medlemsavgiften) tjänar du snabbt in och sen fortsätter plånboken att bli tjockare, medan du kanske t o m blir smalare.

Därför går höstens aktion mot onödigt dyr, dålig och onyttig mat igång nu. Den bygger på samverkan mellan våra medlemmar runt om i landet. Vi går igenom varugrupp efter varugrupp och från medlemmar runt om i landet rapporteras priser in från minst tre butiker. På så sätt kartläggs också sortiment, förpackningsstorlekar, ev lokala produkter och naturligtvis prisnivåerna.

Alla medlemmar är välkomna med tips och idéer och dessa delar vi sedan med oss till alla medlemmar, men inte till övriga. Det ska alltså löna sig att var medlem i Sveriges konsumentstyrda konsumentorganisation.

Vi kommer att utöka aktionen med smaktester och andra tester. För knäckebröd t ex där priserna varierar mellan 17:17 och över 100:- per kilo, kan det vara intressant att utvärdera om det verkligen är värt att köpa de dyrare sorterna. Eller kanske köpa de runda kakorna och bryta själv i st f de bekväma ”färdigskurna”.

Vi kommer också, att tillsammans och med hjälp av ett vetenskapligt råd, utarbeta hälsoorienterade rekommendationer, så att inte bara plånboken mår bra utan att det också gynnar vår egen hälsa. Här kommer även in i bilden både recept och tillagningstips. För dig som behöver ändra kosten, av hälsoskäl eller justera vikten för att må bättre och motverka våra moderna sjukdomar, kommer information att ges ut, sammanvägd av ett flertal experter och forskare, så lång det bara går med den kunskap som finns idag. I vart fall ska du kunna lite mer på dessa råd än företagens hälsopåståenden och reklam eller vikt- eller bantningsklubbar som kostar dig mer än en 1000-lapp per år, eller kostrådgivning i kommersiellt syfte.

Ju fler vi blir på varje ort ju mer kan vi göra och anordna, som föredrag, studiecirklar eller samköp i grupp och gemensamma träffar för diskussioner och erfarenhetsutbyte. Medlemmar utan tillgång till Internet eller e-post kan få lokal hjälp och delta i aktionen.

Tillsammans ska det löna sig!

Den samlade informationen kommer medlemmar att kunna läsa på särskilda medlemssidor på nätet, med ett speciellt login som meddelas individuellt via e-post

För medlemmar som saknar Internet och e-post kan vi skapa kontakter lokalt med andra som deltar och som kan hjälpa till i den lokala gruppen.

Vill du bli medlem och komma med i aktionen?
Klicka här >>

Alternativt kan du fylla i namn och adress här, så skickar vi dig ett inbetalningskort.

Är du redan medlem?
Skicka ett mail till oss (klicka på kontakta oss nedan) om du redan är medlem men vill ha mer information om aktionen "sänk matkostnaderna med 30%" så skickar vi dig mer material inom kort.

Läs introduktionen till aktionen >>

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss