Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-09-17 Publicerad i KR nr 25 samt i SKN nr 91
Intresset för knäcke var svagt


I KONSUMENTrapporten 23 informerades medlemmar om en pågående prisundersökning för knäckebröd och underlag sändes ut separat till enbart medlemmar.

Vi har nu gjort en enkät för att undersöka hur det fungerade och rapporterar separat till medlemmarna på ”medlemssidan”om utfallet. Knäckebröd var kanske inte det där mest heta, men det gav ändå en massa intressant information, som kan vara bra för fortsatt verksamhet.

Skillnaderna mellan butikerna var mellan 20-30 %. Alltså välj rätt butik!

Skillnaderna mellan hel rund kaka och skurna bitar var för ett visst fabrikat nära det dubbla. Specialpackade små avlånga kakor i lyxförpackning fanns för över 400:- kilot (typisk småprisprodukt, 40:- per paket, som bara slinker ner i korgen), men chockerande var hur man med produktutveckling kan ta 88:50 kronor kilot på Ica för ny modernare produkt (Solruta), som just nu förekommer i TV-reklamen:

”Har du tröttnat på fiber och fullkorn? Pröva då något nytt med frön på”


Se bilderna från TV (därav lite suddig).

Det gamla klassiska Husman kostar bara 17:17 per kg på Willys.

Det gav en tanke
Systemet med prisjämförelserna gav viktig lärdom att utnyttja för andra produktsortiment. Just nu undersöker vi grönsaker, som alla kostar något med 90 på slutet. Och vilka prisskillnader!. Hittade morötter i knippa just nu för 9:90. Vaddå, inget dyrt? Kilopriset var 33:-! Vem köper det om man vet?

Läs om Aktionen ”30 % ner med matkostnaderna” här >>

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss