Konsumenter i Samverkan Logo
Kampanj: Värphönorna och burarna.......
 
Eko från pressen
 

Vår kampanj får med största sannolikhet både positiv och negativ press. Vi ska rapportera här så får du en allsidig bild av hur vår opinionsbildning uppfattas. Av vissa inlägg kommer säkert att framgå att vi utmanar vissa marknadsintressen. 

* I branschtidningen FJÄDERFÄ, organ för föreningen Svenska ägg, har man roat sig med att granska och ha synpunkter på hur jordbruksdepartementet använder skattemedel. Självklart får alla tycka men besluten fattas dock av departementet. Det skulle vara intressant om samma tidning kunde ägna en analys åt hur många miljoner äggnäringen har fått i statligt stöd eller en beskrivning av hur burhönsföreträdarna lyckades stoppa och förhala införandet av Lex Lindgren, lagen om burhönsförbud som dåvarande statsminister Ingvar Carlsson gav Astrid Lindgren i födelsedagspresent för nu mer än tio år sedan. Här kan du få läsa några inlägg från tidningen FJÄDERFÄ

* I tidningen Metro den femte februari skrev kolumnisten, den politiske reportern från Veckans affärer, Malin Siwe, och bekymrade sig över hur jordbruksdepartementet "slösar bort" surt förvärvade skattekronor. Det har säkert offrats många miljoner på höns- och burfrågan tidigare. Hur många ska vi ta reda på. Kan vara intressant att jämföra. Hennes kolumn får oss att tycka att det är slöseri med mediautrymme när man anstränger sig att ironisera och angripa en organisation som får en liten slant av staten för att medverka i den demokratiska opinionbildningsprocessen. Men ordet är ju fritt, så också för oss. 
Du kan läsa kolumnen direkt på Metros hemsida där du klickar dig vidare till gamla kolumner och söker under Malin Siwe. För enkelhetens skull har vi kopierat direkt, men vill du läsa andras kommentarer får du söka på tidningarnas egna hemsidor.

  
 

Tillbaka      Hem