Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Allt om Ägg
2004-11-24


Frittata alle erbe
(Italiensk omelett med blandade grönsaker)

(4 personer)

Ingredienser:

blandade grönsaker (betblast, spenat, purjolök, lök, basilika, salvia) - 6 ägg från frigående hönor - olivolja - salt och peppar.


Gör så här:

  1. Rensa och tvätta all grönsakerna och koka dem lätt i saltat vatten (utom basilikan och salvian). Häll av vattnet och torka dem väl på en handduk.
  2. Sätt på stekpannan och häll i lagom med olivolja och när den är varm blandas grönsakerna i samt det kryddgröna. Låt steka ett tag på låg värme.
  3. Knäck äggen i en skål och vispa om dem ett tag, salta och peppra och blanda sen i grönsakerna.
  4. Sätt på stekpannan igen med lite olja och när denna är varm hälles smeten i pannan och får steka färdigt på ena sidan innan den vändes med hjälp av en tallrik och steka färdigt på andra sidan.
Man kan blanda vad man vill i grönsaksväg och prova sig fram. Är god både kall och varm. En specialitet från Friuli.

Källa: "Le ricette regionali italiane".

upp  l   tillbaka till Recept