Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Allt om Ägg
2004-11-24


Omelett

(grundrecept)

(1 portion)

Ingredienser:

2 ägg från frigående hönor - 2 msk vatten - salt och peppar


Gör så här:

  1. Knäck äggen i en bunke.
  2. Vispa lätt tillsammans med vattnet, bara så att gulan går sönder.
  3. Salta och peppra.
  4. Smält smöret och slå smeten i den varma stekpannan.och rör om med en trägaffel, så att smeten gräddas jämnt.
  5. Servera när omeletten precis har stelnat.

Tips:


Gör varje omelett för sig eller högst för 2 personer, då får man bäst resultat.

Man kan variera om man vill och använda mjölk eller grädde i st.f. vatten, men vatten ger luftigaste omeletten.

Lättast gräddar du omelett i teflonpanna eller Titanpanna, med 20 cm diameter för en portion, 24 går bra om man gräddar för två.

Låt fantasin flöda och fyll omeletten med olika grönsaker, ost, svamp, skinka m.m.

Källa: "Mat för alla åldrar", utgiven av Svenska Ägg. (något modifierat)

upp  l   tillbaka till Recept