Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-04-04 Publicerad i KR nr 16 samt i SKN nr 83
ICA älskar eco
Det har väl inte undgått någon att ICA nu lanserat sitt eget eco-sortiment på bred front. Märkningen sker med EU:s eko logotype, som det råder en viss osäkerhet om idag. Man upptäckte att det var snarlikt ett annat existerande märke och kanske måste utformningen ändras.

Vi får väl se, men ICA har alltså valt att inte använda det svenska KRAV-märket. Päronen kommer från Argentina och troligen kvalificerar de sig inte för kommande klimatmärkning, just på grund av den långa transporten.

De var så mogna de kan bli utan att vara övermogna. Men de tålde knappt att läggas ihop med andra varor i en påse och åka hem med mig, en mycket kort transport i jämförelse. Så lägg dem i egen påse helst om du ska köpa dem och bära hem dem.

19:90 per 500 g är nära 40:-/kg. Frågan är om det är ett sånt där psykologiskt kalkylerat pris, som bara gäller nu eller om vi får behålla det när lanseringen är över? I vart fall skulle man kunna önska sig att för ekoprodukter kunde man vara lite hederligare och tala om vad det verkligen kostar: 20:-/fp.
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss