Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2003-07-03

Ekologisk Konsumtion
- På gång i Västra Götaland

Inom projektet "Ekologisk konsumtion" med start i Västra Götaland i höst kommer det att dukas upp diverse aktiviteter. Vi kommer bl a att diskutera hur vår livsstil både kan vara en möjlighet och ett hinder för en god hälsa och miljö.

En plats på vilken "bordet kommer att dukas" är Stiftelsen Ekocentrum i Göteborg, som under november och december erbjuder intressanta föreläsningar med fokus på maten, miljön och hälsan. Ekocentrum är en arena/mötesplats för dialog och diskussioner mm.

Studiecirkeln Lev väl - Ät S.M A R T. i Studiefrämjandet Göteborgs regi är en annan tallrik hämtad från smörgåsbordet. Grundmaterialet är CTN:s (Centrum för Tillämpad Näringslära) Ät S.M.A.R.T. som hjälper dig att välja mat som ger såväl hälso- som miljövinster. I kursen kommer också vår livsstil och hur den påverkar oss själva och vår omvärld att diskuteras.

Ett tredje exempel är studiebesök på ekologiska gårdar där vi bl a får se hur det som vi stoppar i oss, både animalier och vegetabilier, växer och gror.

Det här är något av det som bordet i samarbete med andra aktörer kommer att dukas med i höst. För det är tillsammans med andra, genom delaktighet och engagemang vi kan förändra - du och jag. Ingen behöver göra allt, men alla kan göra något.

Länkar
Kom till Smörgåsbordet
Lev väl - Ät S.M A R T.
Studiefrämjandet i Göteborg

Centrum för Tillämpad Näringslära
Stiftelsen Ekocentrum

 
Foto Marianne Skogsberg-Lundstedt
upp