Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2005-05-23


Ekoguide till Stockholm
ekologiskt har blivit trendigt

I strålande solsken med snittar, mingel, bubbeldricka och ekologisk modevisning presenterades ekoSTHLM, en ny guide för den som vill uppleva Stockholm ur ett mer ekologisk perspektiv, för journalister, fackfolk och intresserade den 19 maj i ett blommande Rosendals Trädgårdar. Att göra ekologiska val i vardagen har lämnat uppfattningen av att vara flummigt och istället blivit coctailtrendigt.

ekoSTHLM är en tryckt sammanställning av restauranger, caféer, lantgårdar och shopping i och kring Stockholm som alla har gemensamt att de helt eller till viss del använder sig av ekologiska råvaror och metoder. I guiden finns även alternativ som bara är ekologiska till mellan 5 och 10 procent.
- Alla som finns representerade i guiden måste inte vara helt ekologiska, ett litet steg i rätt riktning är också bra, säger Karolina Järkebring, på Ekologiska Lantbrukarna.
Det är Ekologiska Lantbrukarna som tagit initiativet till ekoSTHLM och Sveriges Konsumenter i Samverkan stödjer guiden tillsammans med andra organisationer.

År 2000 var 10 procent av Sveriges lantbruk ekologiska i dag är 18 procent och konsumenternas intresse ökar ständigt. En undersökning som Ekologiska Lantbrukarna har gjort visar dock att tillgängligheten är mycket viktig för konsumenterna och det är bland annat därför man tagit fram ekoSTHLM, som är unik i sitt slag – för att visa upp de ekologiska smultronställen som finns i Stockholm med omnäjd.
Här kan du läsa guiden ekoSTHLM som pdf
Kontakta oss om du vill beställa ett tryckt exemplar av guiden
Läs mer om Ekologiska Lantbrukarna

upp