Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Fiske
2008-05-16 Publicerad i KR nr 19 samt i SKN nr 86
Välj rätt fisk till middagen
Visst ska vi äta mera fisk, med tanke på hälsan och att vi inte ska lära oss avstå fisk. Vi hittar den nyttiga Omega-3 fettsyran i fet fisk, men andra bra näringsämnen i mindre fet fisk också, som havets proteiner. Fisken skyddar sin Omega-3 mot härskning med egna producerade antioxidanter, som vi får på köpet. Alltså mycket viktigt att just äta fet fisk. Troligen har den magra fisken även andra nyttiga saker, men här behöver det forskas mera. Inget motsäger i alla fall nyttan av att låta haven med solenergins hjälp producera vår mat.
Kolla vår ”Gröna lista” och fråga efter NÄRFISKAT, så har du ett helt hav med godsaker att ösa ur.

Läs här Isabella Lövins (författaren till bästsäljaren ”Tyst hav”) recept på god fisk >>

Mera recept på nya fisksorter bjuder DN på i denna artikel >>

Dessutom en massa länkar till artiklar om fiske och problemen med den hittills katastrofala förvaltningen av fiskebestånden, tjuvfisket, svartfisket, utfiskningen, rovfisket, orapporterade fångster och oenigheten mellan inblandade parter.
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss