För
det första, låt oss vara eniga om att
- säkra livsmedel är en rättighet
för oss konsumenter
- säker mat blir man inte sjuk av
- vi konsumenter måste kunna lita på
maten som vi köper i affärer eller äter
"ute"
- vi behöver kunskap för att välja
"riskfritt"
För det andra, hur
ställer vi kraven när vi ska köpa eller
äta ?
- vilken mat/råvaror väljer vi
- hur ligger den förvarad i affären
- hur ligger den framme på restaurangen
- hur gammal är den
- hur har den framställts
För det tredje, hur
hanterar vi den hemma?
- temperaturen i kylskåpet
- kylning av varm mat
- vad gör vi med möglet
- hur gammal mat äter vi
- hur och vad äter vi
Detta har vi alla intresse
av att undvika
- det är inte kul att bli sjuk av mat
- dagarna i sängen är helt onödiga
och bortkastade
- improduktiv tid när man är sjuk är
inte lönsam
- man kan ju smitta andra i samma familj eller klass
- vårdkostnader på sjukhus höjer
skatten
|