Kommer McDonald's att börja med bröd
bakat med genmodifierat vete?

Den frågan vill vi ställa idag, den internationella konsumentdagen 15 mars 2003, till dig som ansvarig chef för denna restaurang.

Vädjan till McDonalds - Nu när Monsanto med alla medel vill tvinga på världsmarknaden sitt nya genmodifierade vete, vänder vi oss till McDonald's restauranger över hela Sverige, med en vädjan att ställa upp på kundernas krav att inte börja använda Monsantos vete till hamburgerbrödet. Ni kan stoppa det genom att begära garantier från era leverantörer av hamburgerbrödet, som vi vet oftast bakas med just amerikanskt vete.

Fyll i ditt svar, i rutan på nedan och skicka det till oss. Du kommer att få ett svar med bl a en dekal som du kan sätta upp för att visa var ni står i GMO-frågan.

Ditt svar är viktigt, också för dig. Vi kommer att på vår hemsida lägga ut namnen på alla som svarar JA på vår vädjan, där vi också kommer att lägga ut den senaste informationen om detta GMO-vete under avsnittet GENTEKNIK.

Det kanske kan intressera dig också att vi har kontakt med Europa-ledningen för McDonald's och de är inte helt främmande för att ta ett beslut om att inte tillåta GMO i maten som serveras runt om i McDonald's restauranger runt om i Europa, eller rekommendera det till alla cheferna i de olika länderna.

Tack för din medverkan!

Bengt Ingerstam
ordförande


JA, vi ställer upp på vädjan från konsumenterna att inte använda bröd, till våra hamburgare, som bakats på genmodifierat vete.

Vi önskar mera information om utvecklingen på GMO-området
per fax: eller e-post

Namn företag: ……………………………………………………………………

Adress: …………………………………………………………………………….

Ort: ………………………………………………………………………………..

Fax: ………………………… E-post: …………………………………………..

Jag som svarat heter: …………………………………………………………….


Vänligen skriv ut formuläret och skicka in ditt svar per brev eller fax till adressen nedan. Skriv GMO-vete på faxet eller brevet. Skicka gärna även en kopia till McDonald's Sverige.

Sveriges Konsumenter i Samverkan
Box 88
577 22 Hultsfred

Tel 0495-498 34, 413 15
Fax 0495-498 35
skis-h(at)konsumentsamverkan.se,
hemsida: http://www.konsumentsamverkan.se