Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Genteknik .........
 
 
...... 
990511

Nu står Tony Blair ensam i sitt försvar för GMO

Nu är verkligen regeringen i England ute på hal is. Ett av de senaste stora misstagen var när de garanterade ”beef is safe” strax innan galna-ko-sjukan erkändes och hela Europa greps av panik. Länge har Tony Blair stått upp och förklarat GMO försöker och t.o.m. sagt att hans barn får äta sådan mat.  Prinsen av Wales har länge på sin hemsida deltagit i debatten om genmaten och förvånande nog också blivit uppmanad av regeringsrepresentanter att ta bort det från sin hemsida, men han har vägrat.

Förra veckan gick Jack Cunningham, ordförande för kabinettets kommitte för bioteknik, ut och attackerade ”mediahysterin” omkring GMO. Kan just undra om han har något skägg som kan sitta fast i brevlådan nu! Somliga har inte lärt sig ta väljaropinioner på allvar.

Nyheten om att den sista av de stora tillvekarna i England, Northern Foods, deklarerat att de fasar ut allt vad GMO heter, enligt Lord Haskins, ledare för företaget och tillika en av Blairs mest betrodda ekonomiska rådgivare, fanns att läsa i tidningen Independent fredagen den 7 maj 1999.

 
Tillbaka       Hem