Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Genteknik
2006-02-10


Nu har WTO satt spiken i kistan!
Vi startar annonskampanj

WTO:s lydighet gentemot USA och industrin bakom som fått USA att agera via WTO, är en krigsförklaring gentemot EU, de europeiska länderna, Afrika och även Asien, ja hela världens konsumenter. I annat dokument har vi rapporterat om motståndet från ländernas regeringar, som vill skydda sina medborgares hälsa och landets miljö. Det är inte några enstaka tecken, det är ett massiv motstånd. Gentemot Afrika hotar USA nu med att strypa livsmedelsbiståndet om man inte accepterar gmo-spannmålet.

WTO-beslutet skapar inte en ökad acceptans, snarare ett ökat motstånd. Sådana här maktmetoder hör inte ihop med en demokrati. Det är en krigsförklaring och vissa uttalanden är rena hotet.

USA har utan större framgång invaderat olika länder med olika motivering och det verkar inte som man vinner sina krig någonstans. Listan på framgångar är inte imponerande. Tänker man sig nu att driva gmo-frågan på ett så invasivt sätt, som skymtar igenom i vissa formuleringar, är det ju en ny krigsförklaring mot en demokratiserad värld, som nu inte kan se vad den amerikanska demokratin i verkligheten innebär.

Kriget mot terrorismen verkar vara en kamp man inte lyckas vinna, men nu försöker man med terroristmetoder tvinga demokratiska länder och världens konsumenter, som har en av FN sanktionerad rätt att välja, att böja sig för de amerikanska intressena. Dessa är rent kommersiella motiv (se motivationen i WTO-akten) och monopolistiska motiv, med patenten i ryggen tänker man ockupera världens livsmedelsmarknad, bönderna och konsumenterna och med ensamrätt på utsädet göra alla till ekonomiska slavar, som ska hålla den amerikanska industrin (läs Monsanto) och den amerikanska ekonomin på benen. Det är UTSUGNING med terrormetoder. På Sicilien hade man förr en annan benämning på sådana fasoner.
Nu hjälper det inte att protestera.
Nu måste vi synas, höras och vägra köpa!
Observera att detta inte gäller bara livsmedel till oss människor (som ska märkas!), utan även fodret till djuren (som inte behöver märkas! Se vidare under BOJKOTT), där man nu försöker trycka ut produkterna som vi vägrar att köpa.

Dags nu att ANNONSERA och tydligt uttala vad vi menar!
Du hittar här ett förslag till annons, som vi vill få ut i många riks- och lokala tidningar. Till det behöver vi mångas, helst allas hjälp och bidrag. Bidra och sprid. Längre ner i annonsen står det hur man gör, så vi får större spridning också via annonserna.

Börja så här
skicka 50 kronor eller mer per Plusgiro 638 20 78-1 (Sveriges Konsumenter i Samverkan och märk: Nej till GMO). Glöm inte ange din adress. Kan du inte girera så lägg 50 kronor ett kuvert och skicka till oss, på adress Box 88, 577 22 Hultsfred.

Du får då dekalen (stor som en semla) samt mer info och har du e-postadress ange den så får du löpande info i Snabba KonsumentNyheter direkt hem i mailboxen.
Det är inte vi konsumenter som ska ligga i kistan
som nu WTO försöker spika igen, utan GMO-industrin!

Sveriges Konsumenter i Samverkan
upp