Swedish Meats öppnar för
GMO - foder i köttproduktionen
I torsdagens (13
okt) nyhetsbrev från Jordbruksaktuellt redovisades
det senaste utspelet från Swedish Meats i GMO-frågan.
Det är en katastrof på gång – inte
bara för att man successivt öppnar upp för
användningen av GMO-användning i livsmedel,
än så länge via djuren, men det är
första steget och ett sätt att kringgå
den heta debatten, när nu de flesta konsumenterna
säger nej till GMO. Det är också en katastrof
för det svenska köttet, efter all debatt om
dess förträfflighet i jämförelse med
importerat kött, som lantbrukskooperationen satsat
så hårt på. Nu punkterar Swedish Meats
hela bubblan, lagom till larmet om mul- och klövsjukan
i Brasilien, som hade kunnat ge det svenska köttet
en behövlig draghjälp
(Läs
mer direkt i Jordbruksaktuellt).
SKIS ordförande gick genast in i debatten och bevarade
inlägget samma dag. Han avslutar med följande:
– Sveket mot konsumenterna
har aldrig varit så stort som nu. Skärpning
och tänk en gång till på era kunder –
annars har ni nog gjort er hittills sämsta affär!
Det kanske är dags nu att vi plockar fram
dekalerna med GMO – nej tack! Och sätter på
våra fönster i bilarna så det syns att
många inte vill ha GMO i livsmedel.
Nu är det dags att vi konsumenter mobiliserar och
återupplivar debatten om GMO! |
|