Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Genteknik
2005-10-19


Swedish Meats öppnar för GMO - foder i köttproduktionen

I torsdagens (13 okt) nyhetsbrev från Jordbruksaktuellt redovisades det senaste utspelet från Swedish Meats i GMO-frågan. Det är en katastrof på gång – inte bara för att man successivt öppnar upp för användningen av GMO-användning i livsmedel, än så länge via djuren, men det är första steget och ett sätt att kringgå den heta debatten, när nu de flesta konsumenterna säger nej till GMO. Det är också en katastrof för det svenska köttet, efter all debatt om dess förträfflighet i jämförelse med importerat kött, som lantbrukskooperationen satsat så hårt på. Nu punkterar Swedish Meats hela bubblan, lagom till larmet om mul- och klövsjukan i Brasilien, som hade kunnat ge det svenska köttet en behövlig draghjälp
(Läs mer direkt i Jordbruksaktuellt).

SKIS ordförande gick genast in i debatten och bevarade inlägget samma dag. Han avslutar med följande:
– Sveket mot konsumenterna har aldrig varit så stort som nu. Skärpning och tänk en gång till på era kunder – annars har ni nog gjort er hittills sämsta affär!

Det kanske är dags nu att vi plockar fram dekalerna med GMO – nej tack! Och sätter på våra fönster i bilarna så det syns att många inte vill ha GMO i livsmedel.

Nu är det dags att vi konsumenter mobiliserar och återupplivar debatten om GMO!
upp