Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-09-18 Publicerad i KR nr 25 samt i SKN nr 91
Vi behöver mera stöd - från konsumenter

För att orka fortsätta med det viktiga och omfattande arbete vi ska göra, behöver vi snarast förstärkning av stödet från medlemmar och stödjande personer. Att räkna med statligt stöd verkar vara bara att glömma och helst borde en verklig konsumentorganisation kunna stå på egna konsumentben och inte beroende på olika regeringars preferenser eller myndigheters byråkratiska agerande. Det gäller att värna om oberoendet.

Vi blev senast nu av med vårt återstående statliga stöd inför 2008 då Konsumentverket fick uppdraget att sköta administrationen och instruktionerna var mycket oklara och man tog inte ens upp vår ansökan beroende på ett felaktigt formulär från Skatteverket (Bevis om registrering i st f Registreringsbevis miss från Skatteverket). Så enkelt eliminerar Konsumentverket en gammal och känd konsumentorganisation, utan känsla för konsekvenserna. Inför 2009 lades informationen ut på Konsumentverkets hemsida utan någon vidare information om att det fanns utlagt, både vi och Rättvisemärkt missade denna dolda information och sista ansökningsdag och är alltså nekade något stöd inför 2009.

Vi tror att framförallt medlemmarna anser att vi ska kunna fortsätta vårt arbete. Ta tillfället och värva flera medlemmar med t ex informationen om Aktionen Nu sänker vi matkostnaderna med 30 %.

Du kan också stödja genom sporadiska gåvor eller månatligt stöd via autogiro. Vi bifogar blanketten (pdf), som du fyller i och returnerar till oss. För att stödja behöver du inte vara medlem, alla kan stödja, som inser att vi behöver finnas.

Vi satsar nu alltså på att bli den verkliga och konsumentstödda konsumentorganisationen som Sveriges konsumenter behöver. Det hänger nu på våra medlemmar och sympatisörer!

Vill du läsa mera om vad vi tidigare skrivit i ärendet har du här några länkar:
Konsumenter måste bygga egen konsumentorganisation >>
Ska regeringar styra konsumentorganisationer? >>
Ska regeringar styra konsumentorganisationer? (längre debattartikel) >>
Vad är då en STÖDKONSUMENT? >>
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss