Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-11-17  
Nu ett tema i Konsument-Nyckeln - Att må bättre
(OBS! Stycken med kursiv stil har publicerats i KNY och SKN)

I fortsättningen kommer vi också att ha inslag som berör vår hälsa. Det kommer inte bara att handla om att råda bot på övervikt och fetma, utan lika mycket hur man sköter sig som frisk för att slippa problemen. Eftersom vår filosofi som konsumentorganisation präglas av ”KONSUmindre” börjar vi med att titta på vad man kan plocka bort eller minska. Vi gör inte anspråk på att vara någon ”Viktklubb” i Aftonbladet eller ”GI-Viktkontroll” i EXPRESSEN, inte heller Viktväktarna, men så kostar KONSUMENMT-NYCKELN bara 250:- per år.

Som konsumenter får vi en mängd ”kostråd” från olika håll. Tidningarna är fulla med både intressanta men också motstridiga budskap, dietisterna rekommenderar Livsmedelsverkets kostrekommendationer, vilka ifrågasätts mer och mer av både professorer, läkare, forskare och ”experter”. Samtidigt ser vi hur överviktsproblemen, fetman och diabetes ökar kraftigt. Är det på grund av kostrekommendationerna eller att alla folk inte följer dem? Visst äter, många av oss, fel och farligt och industrin har hjälpt oss med lightprodukter, sötade frukostprodukter, större tallrikar, fettfattiga produkter och färdiga produkter så vi inte längre behöver bry oss eller veta hur man lagar riktig mat och vad man ska äta. På grund av lättprodukterna fortsätter fetman och diabetes att öka. Samtidigt är kolesterolsänkande läkemedel de mest sålda och lönsamma. Självklart måste ”kolesterolmyten” hållas vid liv!

I Kalla Fakta ”Fettkriget” söndagen 16 november fick vi se representanter för två motstridiga ”kostläror” drabba samman. Fettet är en tung och stor fråga, och fetare blir vi. Hur ska man tro att konsumenterna ska få trenden att vända, när man inte vet vem man ska lita på. Vi får ju helt enkelt fatta våra egna beslut, i förvirringen. Själv har jag tänkt prova vad jag tror kan vara bra för att gå ner i vikt och orka börja motionera. Jag gör nu tvärtom mot gällande kostrekommendationer, ökar inte konsumtionen av bröd, snabba kolhydrater och undviker inte fett. Kilona försvinner ett i taget och det verkar ju fungera.

Vi kommer att granska de olika kostlärorna, klubbarna, skriverierna och följa forskningen internationellt och de lukrativa verksamheterna som bygger på just den ökande ohälsan och folks drömmar om att ”bli slank till Jul”. Alla kan inte ha rätt eller kanske inte helt fel. Men i bruset av information, reklam som anspelar på hälsofrågorna, allt mer nyttiga produkter som kommer samt expertråden, är det inte enkelt att vara konsument. Vi ska söka, utvärdera, kritiskt granska och vidarebefordra så objektiv information som möjligt. Men besluten måste du själv ta. Som konsumentorganisation har vi inga bindningar till industrin eller ekonomiska intressen, mer än att kunna få vår verksamhet att gå runt och orka fortsätta och ge konsumenterna en källa som man kanske kan känna sig tryggare att lita på. Vi kommer att ge plats åt flera kunniga personer och även öppna ett Forum för fri debatt.

Just nu startar vi samarbetet med Maj Östberg Rundquist, författare till boken ”Sockerdetektiven”, som i och med detta nummer börjar granska sockerförekomsten och möjligheterna att dra ner på det och kalorierna. Sockret, det vita i vart fall, är ju fritt från vitaminer och andra essentiella ämnen, men rikt på kalorier. Så varför inte börja med det, då det ju inte tillför något nyttigt. Det gäller ju att hitta alla de dolda källorna, förädlade produkter med sockerarter, som de flesta av oss inte känner till och som döljs skickligt under en massa konstiga namn, tillsatta för smakens och konsistensens skull när man dragit ner på fettet.

När vi sedan ser effekten blir det dags att hitta vad man ska ersätta de övriga snabba kolhydraterna med för att få en mer balanserad kost och då kommer både ägg och fett in i bilden. Fettindustrin, en stor faktor inom livsmedel, håller vi på att granska, se våra tidigare artiklar på hemsidan om margarinet t ex.

Inriktningen i KONSUMENT-NYCKELN kommer alltså att bli både att må bättre, bli friskare och kunna dra ner på överkonsumtionen och kostnaderna för både varorna och vården. Kunskaper om att välja rätt och laga rätt mat behöver vi alla få tillbaka, annars blir vi lätta offer för dem som tjänar pengar på vår okunskap och för reklamen som styr oss för industrins bästa. Vi tror att KONSUMENT-NYCKELN har en viktig roll och plats i debatten.

Bengt Ingerstam
Ordförande i Sveriges Konsumenter i Samverkan

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss