Sveriges Konsumenter i Samverkan  Kampanj: Fight mot Light

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer   Skicka Mail
2001-08-02
Kampanj mot aspartam i 22 länder!

Vad är Mission Possible? Mission Possible är en gräsrotskampanj, nu i 22 länder för att informera om riskerna med sötningsmedel, särskilt aspartam. På den svenska sidan hittar du avslöjande artiklar om hur det syntetiska sötningsmedlet aspartam godkändes i USA. En kupp av tillverkaren Searle/Monsanto som fick konsekvenser även i Sverige. Vi berättar om de negativa effekterna som många konsumenter rapporterat om. Även länkar till andra sidor som vi tycker är av intresse.

Aspartam är en molekyl som består av två aminosyror samt metanol (träsprit). Metanol kan orsaka blindhet. I USA har Food & Drug Administration (motsvarar Livsmedelsverket) en lista på 92 olika symptom som alla förknippas med detta sötningsmedel. Huvudvärk, yrsel och illamående hör till de vanliga symptomen men även neurologiska problem som epilepsi, minnesstörningar och hyperaktivitet har rapporterats. Misstankar finns även att aspartam kan orsaka livshotande hjärntumörer.

Läs mer om fusk och plågsamma djurförsök i samband med att aspartam tilläts i USA.Aspartam kan minska halten av lyckohormon (serotonin) och därmed orsaka depression. Diabetikar kan få problem att hålla blodsockret i balans. OBS: det finns inga bevis för att aspartam fungerar som viktminskningsmedel. Tvärt om!

Mission Possible Sweden
Mission Possible USA


Upp sida