Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2007-10-18 Publicerad i KR nr 3 samt SKN nr 70


Slagsida i vattendebatten
Förbjud Coca-Cola innan man förbjuder vatten på flaska!

Tycker nog vattendebatten har lite slagsida, när man angriper mineralvatten som klimatbov (även bordsvatten som ju är kranvatten) och kallar allt för flaskvatten.

Om jag föredrar en flaska mineralvatten, även importerad, i stället för en importerad flaska öl eller vin, till en godare middag måste jag väl få göra mitt val ur alkoholpolitisk synvinkel om jag kanske ska köra bil, utan att klassas som klimatbov. Det finns också orter där vattnet är så dåligt smakmässigt att det får duga att borsta tänderna i men inte analyseras av smaklökarna i gommen.

Men varför angripa vatten i flaska innan man plockat bort alla konstsötade drycker med färgat och smaksatt kranvatten. Plocka bort Coca-Cola och alla andra ”kålor” och Fanta med för den delen och ännu värre Fun Light, så sparar vi ännu mer på klimatet, miljön, transporterna och hälsan. Sen kan vi diskutera vatten på flaska. Explosionen på marknaden av vatten på flaska är till stor del ett underbetyg till kranvattnet i många länder och på en del ställen även i Sverige, men också smaken av bubbel i vattnet.

Ofoget att illa smaksätta vatten och sälja med fantasinamn i Sverige är också ett underbetyg till konsumenterna som inte har fantasi nog att skära upp en citron, en skiva gurka eller en kiwi, men avsikten är mest att tjäna pengar på vanligt kranvatten. Bara att TAPPA, inget producera.

Läs mera på hemsidan

Om vattenproblemen i världen >>
Om tillsatserna i Ut och flyg med Fun Light >>
Om att trolla med vatten >>
upp