Unilever
gör upprepade misstag
Sponsoravtalet med Kocklandslaget nu brutet
Som imitation till naturliga fetter som smör är detta industriproducerade
fett en stor miss. T o m prismässigt, se Bengts
nya blogg. Miljömässigt och hälsomässigt också
mycket tveksam blandning, med sin övervikt på Omega-6, som
är inflammatoriskt.
Tidigare råkade Unilever ut för motgången när
Hjärt- och Lungfonden drog sig ur sponsorskapet p g a ”oklarheter
i forskningsläget”. I reklamen har också Unilever uppträtt
mycket provocerande och lögnaktigt, mer
om allt detta här.
Så kommer nu ytterligare ett nederlag när sponsoravtalet
med Kocklandslaget bryts, sponsoravtalet man obetänksamt ingått
med Unilever. Det måste brista betydligt i detta företags
ageranden och dåligt genomtänkta exponeringar.
Läs artikeln i Restauratören: Kocklandslaget
borde stå för något annat
citat: – Jag personligen kan inte ställa
upp på det. På de möten vi kockar har haft har vi varit
ganska överens om att vi inte kan marknadsföra sådana
produkter. Unilever har produkter som jag kan ställa upp på
men just Milda blev helt fel. Alla vet ju att kockar steker i smör,
säger han.
Även Carina Brydling, som slutade i landslaget i våras, var
kraftigt kritisk mot Unilever som sponsor
Svenska
Dagbladet: Konsten att inte lyckas samarbeta
Lite fakta om t ex Milda stekmargarin:
Kom ihåg reklamen om att äta mera omättade fetter!
Innehåll 80 % fett, varav 32 g är MÄTTAT, just det 40
% av fettinnehållet är mättat. 18 % av margarinet är
fleromättat (22 % av fettet), varav 83 % är Omega 6. Kan det
vara hälsosamt? Reklamen stämmer dåligt med innehållet.
Gör som Kocklandslaget, stek i smör! |