Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2009-09-08  
Margarin ett stort misstag

Unilever gör upprepade misstag
Sponsoravtalet med Kocklandslaget nu brutet


Som imitation till naturliga fetter som smör är detta industriproducerade fett en stor miss. T o m prismässigt, se Bengts nya blogg. Miljömässigt och hälsomässigt också mycket tveksam blandning, med sin övervikt på Omega-6, som är inflammatoriskt.

Tidigare råkade Unilever ut för motgången när Hjärt- och Lungfonden drog sig ur sponsorskapet p g a ”oklarheter i forskningsläget”. I reklamen har också Unilever uppträtt mycket provocerande och lögnaktigt, mer om allt detta här.

Så kommer nu ytterligare ett nederlag när sponsoravtalet med Kocklandslaget bryts, sponsoravtalet man obetänksamt ingått med Unilever. Det måste brista betydligt i detta företags ageranden och dåligt genomtänkta exponeringar.

Läs artikeln i Restauratören: Kocklandslaget borde stå för något annat

citat: – Jag personligen kan inte ställa upp på det. På de möten vi kockar har haft har vi varit ganska överens om att vi inte kan marknadsföra sådana produkter. Unilever har produkter som jag kan ställa upp på men just Milda blev helt fel. Alla vet ju att kockar steker i smör, säger han.
Även Carina Brydling, som slutade i landslaget i våras, var kraftigt kritisk mot Unilever som sponsor


Svenska Dagbladet: Konsten att inte lyckas samarbeta

Lite fakta om t ex Milda stekmargarin:
Kom ihåg reklamen om att äta mera omättade fetter!
Innehåll 80 % fett, varav 32 g är MÄTTAT, just det 40 % av fettinnehållet är mättat. 18 % av margarinet är fleromättat (22 % av fettet), varav 83 % är Omega 6. Kan det vara hälsosamt? Reklamen stämmer dåligt med innehållet.

Gör som Kocklandslaget, stek i smör!

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss