Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2009-03-24  
Handlingsplan mot fetma havererar

Kostdoktorn kommenterar SvD:s artikel Överviktiga hamnar mellan stolarna i sin blogg i sin blogg 20 mars:
Den ambitiösa planen har inte lyckats. Den bygger på tallriksmodellen och naturligtvis på att minska fettintaget. Läs kommentarerna hos kostdoktorn.se.

Noterade i artikeln att prof Stephan Rössner påpekar att det saknas ställen där de farligt överviktiga kan få hjälp. Underförstått ”mera pengar till fetmaklinikerna”. Men har man då inget lärt av den pågående debatten, att mera kolhydrater inte hjälper. Kolla in flinghyllorna i butikerna så förstår var och en att det kommer att gå åt fanders. Där finns majsflingorna och en massa socker. Man har fokuserat sockret men glömt cornflakesen, som är en snabbare kolhydrat är sockret själv.

Alla förstår mer och mer att det är fel på kostråden, de officiella, och tydligen hjälper inte nyckelhålet heller. Det är något oförklarligt bakom de offentliga kampanjerna, där man t o m tar till debattartiklar i landsortspressen för att svartmåla den växande ”rörelsen” för mindre kolhydrater och mera naturligt fett. Det återkommer vi med i annat avsnitt.

Vari felet ligger anar vi, men det är egendomligt att en viss falang till varje pris biter sig fast och viker inte en tum, trots allt fler som intygar hur bra motsatsen fungerar. Det tror i alla fall folket på, även om den gamla ”vissheten” vägrar öppna vare sig öron eller ögon.

Kostdoktorn.se - Kommentarer >>
Läs artikeln Överviktiga hamnar mellan stolarna i sin blogg i SvD.
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss