"Chips,
popcorn och godis... Plötsligt innehåller
barnens favoriter farligt fett. Men hur hälsovådligt
är transfettet? ICAkuriren
reder ut begreppen."
Den här artikeln har vi i och för sig haft
ute på Synts och Hörts, men publicerar den
så här i "KONSUMENT-rapporten"
för att uppmärksamma på den och hur
Livsmedelsverket uttalade sig då. I dag låter
det annorlunda, pressade av opinionen. Nu vill Livsmedelsverket
t o m påstå att det är deras förtjänst
att de härdade och delvis härdade fetterna
med transfetter har minskat kraftigt på marknaden.
Läs
våra "gratulationer" här.
Men vi måste alla kämpa vidare så det
inte smyger in igen, om opinionen tystnar.Göran
Petersson , professor i Kemisk Miljövetenskap,
Kemi- och Bioteknik, Chalmers har gett ut ett omfattande
dokument om härdning av fetter och transfetternas
egenskaper, som vi fått rätt att publicera.
Vi kommer även att göra det på hemsidan
och i Snabba KonsumentNyheter, då det har så
stor betydelse att det sprids till en bred publik. Se
separat avsnitt i detta nummer.
|