Vid upprepade
tillfällen har vi både hört och läst
att ni lyckats i era ansträngningar att få
livsmedelsindustrin att på frivillig väg
gå ifrån de delvis härdade fetterna
och därmed lyckats minska konsumtionen i Sverige
av just de industriella transfetterna till under 2 %.
Ni har säkert undersökningar som exakt visar
detta, trots att ni själva alltid sagt att ni inte
kan skilja på de industriella och naturliga transfetterna
i era tester. Det framkom ju också tydligt av
tabeller ni la ut för inte så länge
sedan på er gamla hemsida. Ni måste ha gjort
detta skickligt med tyst diplomati, samtidigt som ni
alltid utåt förringat betydelsen av dem och
menat att de mättade fetterna är ett större
problem. Hur kommer ni att agera nu när nyare forskning
omvärderar de mättade och animaliska fetterna?
Än finns det många som fortfarande envisas
med de härdade fetterna i sina livsmedel, se vår
svarta
lista här….
Så vi kanske inte ska lägga kampanjen på
hyllan? Än!
|