Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2011-05-16  
Nu ska vi bjuda på REKLAM-TV
på vår hemsida och i FACEBOOK!
City Gross puffar för svenskt griskött
I vår granskning av reklamen har vi hittat ett lysande undantag från all vilseledande och smaklös reklam. Den ska vi nu lägga ut!
Hur mycket annonspengar har inte handelsblocken spenderat på att visa hur billiga dom är på det importerade grisköttet, kotletterna eller fläskfilén? Varje vecka! Därigenom har man också slagit hårt emot den svenska produktionen.
I mitt senaste blogginlägg den 14:e maj tog vi just upp detta problem och visade på ett exempel där ICA sålde vanligt fläskkotlett för 73:90 medan man tog 124:90 för sin ”Selection” kotlett (utan GMO-foder!)

Ytterligare citat från bloggen: När kommer handeln att hjälpa till att stimulera en svensk kvalitetsuppfödning är gris? När ska den klassiska prispressen på produktionsledet bytas till en stimulans av kvalitet? Vilken kedja blir först att ta detta ansvar gentemot både producent och konsument, men också djuren och landet? Skulle passa bra i konceptet Matlandet Sverige, eller?

NU KOM DET!

City Gross har vänt på ekvationen och betalar just så, mer till bonden för kvalitet (utan GMO i fodret, som vi brukar säga GMO-fritt) men utan att höja priserna i butiksledet. Berömvärt!
Våra sidor är reklamfria men nu bara måste vi bara göra reklam för en utstickare, ett ovanligt bra reklaminslag från City Gross:

Se en bild av annons i veckobladet

och notera symbolen
och lyssna på deras reklamfilm.

City Gross reklamfilm om Griskronan

Griskronan innebär att vi valt att betala 1 kr extra till bönderna för allt färskt svenskt griskött vi köper. Att vi betalar extra betyder dock ej att vi höjer priset för dig som konsument. Vårt initiativ är ej tidsbegränsat. Griskronan är tänkt att varaktigt ge svenska grisbönder en bättre ekonomi och därmed bidra till att konsumenter kan köpa svenskt griskött även i framtiden. Griskronan är viktig, eftersom andelen svenskt griskött minskat de senaste 30 åren. Gör vi ingenting nu kommer även vi efterhand att tvingas sälja fläsk importerat fläsk från EU, där våra möjligheter att påverka foder, miljö och djurhållning är mindre.
Läs mer på www.griskronan.se
Läs City Gross pressmeddelande >>
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Bli medlem Kontakta oss