Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-04-28 Publicerad i KR nr 17 samt i SKN nr 84
Global oro när matpriserna skenar

Svenska Dagbladet har 2008-04 28 ett dubbelsidigt reportage med denna titel. FN höll samma dag ett möte i Schweiz om den globala matkrisen. Mötet hölls bakom stängda dörrar i två dagar. Flera FN-organisationer deltog, även Världsbanken. Robert Zoellick, chef för Världsbanken uttryckte sig så här: ”Medan många oroar sig för hur de ska fylla sina bränsletankar, är det många runt jorden som kämpar för att fylla sina magar.”

Aldrig förr har ett så gigantiskt världsproblem fått ett sådant fokus på så kort tid och utlyst en så febril verksamhet, alltså är situationen verkligen allvarlig och kommer att kräva av oss alla mycket snabba förändringar. Det verkar nästan som all världens politiker helt plötsligt sitter där med Svarte Petter och blir överraskade över sina stora felsatsningar.

I nästa nyhetsbrev presenterar vi ett nytt tema: ”Från ord till handling” där vi kommer med konkreta förslag på hur vi konsumenter snabbare än den politiska apparaten kan ta tag i saken. Problemet drabbar oss, varför ska vi då inte göra något konkret i handling? Information räcker inte längre.

Länken till SvD ligger ännu inte ute, men sök på www.svd.se och ”matkrisen”

Läs även artiklarna Ny FN-grupp ska lösa matkrisen, FN-organ i krismöte om matpriserna i SvD
Läs och lyssna på SRs inslag
Miljarder behövs för att lösa matkrisen

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss