Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2009-01-22
Uppdaterad 09-09-09
 
Tvång på lättmargariner och lättmjölk i skolmaten
-nu startar en namninsamling
Våra barn tvingas äta lättmargariner med 60 % vatten och dricka lättmjölk och har ingen valmöjlighet. Det är Livsmedelsverkets kostråd som styr de ansvariga för skolmaten och permanentar fettskräcken. I samarbete med Skolmatens vänner (en LRF-organisation!) startar man nu certifiering av skolmatsalar och då är inte smör eller Bregott eller fullmjölk tillåtet.

Nätverket mot lättprodukter i skolmatsalarna >>

Läs mera här om hotet om lagstiftning>>
Läs Kostdoktorn.se om skolmaten och hotet om lagstiftning

Vi förstår inte att LRF kan på detta sätt motarbeta både sina mjölkbönder och våra barns hälsa och har därför skickat ett öppet brev till LRFs ordförande Lars-Göran Petersson

Nytt 2009-09-09:
Efter möte med LRF ordföranden och Annichen Kringstad, kommunikationsansvarig på LRF, har Skolmatens Vänner ändrat sin verksamhet och certifierar inte längre skolmatsalarna och maten enligt Livsmedelsverkets kostråd. Hur det kommer att utvecklas ligger nu i händerna på Livsmedelsverket och när den nya lagen om skolmaten träder i kraft får vi se vad som händer. Vi befarar det värsta. Skolmatens Vänner kommer att verka för att det ska finnas flera sorters mjölk och även smörgåsfett så att eleverna kan välja.


Skriv under namninsamlingen för ”Skolmaten landet runt”

Sprid detta bland föräldrar, barn, i skolor, insändare i lokalpressen och återrapportera ev vad som händer hos er så andra får läsa och bli inspirerade.
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss