Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-11-10  
Missa inte sista avsnittet av Matakuten på måndag 10/11 21.00 i TV 4
(Repris söndagen 16/11 15.00)

Dålig mat är bortslängd mat

Och både de äldre och barnen klagar. Skandalerna med dålig mat till de äldre och barnen i skolorna bara växer. Tålamodet tryter, medan politikerna spenderar pengarna på annat. Kortsiktigt vansinne!

Matakuten i TV4 (länk till programmet) som tar upp problemen, har visat att man kan minska svinnet och kostnaderna. All den slängda mat som inte äts upp i skolorna ökar bara berget av bortkastade resurser och onödiga koldioxidutsläpp.

Läs Snabba KonsumentNyheter nr 97Om att arbeta helt i onödan”, 2 arbetsmånader per yrkesarbetande kostar slöseriet med mat vi slänger.

Läs hela utredningen om vad slöseriet kostar, publicerad redan 2006.

Hela projektet
”Rädda vår Mat”

CAMILLAS MATUPPROR >>

Nyligen från Camillas matuppror:

Camilla tar strid för bättre mat (Publicerad 7 november 2008)
I dagens fredagsporträtt möter vi matupprorets skapare, Camilla Sparring från Svärdsjö, som uppmärksammas alltmer och nyligen fick ännu en utmärkelse. Camilla Sparrings matupprop sprider sig och just nu har 30 000 från hela landet skrivit på. Upproret startade när Camilla tog strid för att maten som serveras de gamla ska bli bättre.
- Jag tycker det är ganska bedrövligt. Vi har en äldre generation idag som verkligen kan det här med mat, säger Camilla Sparring. Lyssna direkt här >>
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss