Är vi konsumenter
villiga att tumma på kvalitén bara för att
priset är lågt? Snart kan köttfärsen
i butikernas kyldiskar komma från centrifugerade köttslamsor
- eller till och med från förorenat slaktavfall.
Eller ska vi köpa Brasilianskt nötkött för
att det är billigare? Vet vi skillnaden på Svenskt
och importerat kött med tanke på miljö och
hur djuren har det?
Kan man hävda det Svenska köttets överlägsna
kvalitet efter att Swedish Meats accepterar GMO-foder?
På den här sidan kan du följa matdebatten
som nu pågår i media:
Specifikt om den uppblossade GMO-debatten, se GMO-nytt!
* * *
Linköping: Bregott
åter till skolmatsalarna Det lönar sig att
protestera tillsammans. I Linköping har barn- och ungdomsnämnden
reagerat och återinfört möjligheten att välja
Bregott på smörgåsen. Läs hela artikeln
"Bregott
åter till skolmatsalarna". Läs
också kommentarerna