I
tider då man ska tänka på klimat och
miljö samt resurshushållning, sticker det
i ögonen när man säljer urbenade kycklinglår
(kallar det lårfile) i ett aluminiumtråg
med räfflad botten, för att det ska se ut
som en grill. Resultatet vid grillförsöket
blev en katastrof. För mycket lår i ”grillen”
för att det skulle steka och kryddningen ger jag
inget för.
Det blir ingen grilleffekt när inte värmen kommer
till, tråget fungerar som en stekpanna och låren
tog god tid på sig att bli kok-stekta medan marinaden
blev kvar som sot i bottnen.
För denna misslyckade produkt av lår betalar
man 86 kronor per kilo! Se bilden på det tråkiga
resultatet här nedan.
Köp i stället en färsk kyckling, stycka
den rätt och grilla den på het grill, allra
bäst blir det i vertikalgrill (som rotisseri) och
låt grillningen bli ett nöje och maten till
en njutning, utan att ”skapa sopor” som
ska återvinnas. Ofta får man tag på
färsk kyckling för runt 30:- per kg.
Ett tips som du bara
måste prova:
Köp en färsk kyckling och ta bort skinnet när
du styckar kycklingen, stek det i sitt eget fett i en
stekpanna, så får du ett knaprigt tilltugg
till drinken.
Lår, vingar och klubbor grillas och det räcker
till två personer.
Brösten grillas separat och kan sparas till en
middag dagen efter, en kycklingsallad med mycket gott
i eller gör en varmrätt på brösten.
Skrovet kokar du i vatten med kryddor och lite grovt
havssalt samt morot, selleri, purjo och palsternacka
och får en ljuvlig buljong, som kan bli en god
soppa med en massa färska skurna grönsaker
i, en hel middag till.
Tre middagar för två på en kyckling,
mycket nöje och njutning och för tredjedelen
av priset för en misslyckad middag, om du följer
reklamen och ”går på tråget”.
3 x 3 =9 – vilken besparing! |