Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2010-11-02  
Mikrovågsugnens risker och
effekter på livsmedel
Sammandrag artiklar om mikrovågsugnens risker och effekter på livsmedel

B12 skydd mot alzheimer Svenska Dagbladet

Boiling broccoli found to sap its nutritional power
Dr Briffa

Do You Microwave Your Food?
You're Zapping Away Nutrients and Risking Your Health
Dr Mercola

The Hidden Hazards Of Microwave Cooking Dr Mercola
The Proven Dangers of Microwaves Dr Mercola

Utdrag, saknar länk
Tillagning av grönsaker i mikrovågsugn tar bort grönsakernas anti-cancer ämnen visar en ny studie i Journal of the Science of Food and Agriculture (15/10 -03). När broccoli kokas i mikrovågsugn förstörs 97 % av flavonoiderna, 74 % av sinapic och 87 % av caffeoyl-quinic derivaten.
ref:
Vallejo F. et al., Phenolic compounds content in edible parts of broccoli inflorescences after domestic cooking, Journal of the Science of Food and Agriculture. 83(14) 2003.
Puupponen-Pimiä R, et al., Effects of blanching and freezing on vegetables, JSFA 83(14) 2003.

What Are Microwaves?
The Magnetron Tube Used In Microwave Ovens
Microwave Ovens Tuberose
Aliens in microwaved and irradiated food Green Health Watch

Alla är välkomna att tipsa om fler artiklar, främst om forskning, för komplettering av vårt arkiv
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Bli medlem Kontakta oss