Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Matpriser
2010-08-03 Publicerad i KNY nr 38
Grillsäsongen har börjat för handeln!
Jag gillar att grilla och grillar ofta, allt möjligt och på olika sätt. Fast vintern blir det på ett grilljärn i köket. Det är för kallt ute. Ute på min inbyggda och täckta altan har jag en vertikalgrill, en klotgrill och en vanlig plan grill, samt en elektrisk grillplatta.. Dessutom har jag en rök och en gasolspis, samt en elektrisk ugn. I trädgården står en vildmarksgrill vid uteplatsen, men med årets värme har det inte gått att använda den, under den brännande solen.

I veckobladen och affärerna har butikerna slagit upp en satsning som man sällan skådat.Från den vanliga flintasteken har sortimentet fullständigt exploderat och fantasin på produktnamn och styckdetaljer har vuxit ohämmat.

Som vanligt tror handel och fabrikanter att vi alla är nybörjare och inte kan vare sig grilla eller marinera eller krydda själva. Man vill ”göra det bekvämt för oss”, vi stackars konsumenter som varken kan eller har tid. Men en gång grillat färdigmarinerat, aldrig mer färdigmarinerat. Trist och enformigt är vad det är.

Men de stackare som ska välja har det inte lätt, man ska välja bit, och kolla priset. Där går man bet, det är fullständigt omöjligt. Variationerna mellan butikerna är dessutom en djungel och lockpriserna rör till det än värre.

Började jämföra och insåg snart att här fanns en viktig uppgift att kartlägga för att kunna ge läsarna en möjlighet och hjälp att åtminstone inse vilken djungel det är och kanske göra det enklare i sitt val, att först välja en butik, sedan välja bort allt färdigmarinerat och njuta lite av att vara sin egen kock. Inte den nakne kocken eller den hemlige kocken utan den medvetne kocken, som faktiskt kan åstadkomma underverk med bara salt och peppar. Prova med en flintastek, färsk och omarinerad. Den smakar kött!

Prisjämförelse här >>
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Bli medlem Kontakta oss