Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-08-20 Publicerad i KR nr 23 samt i SKN nr 90
Test av knäckebröd

I förra KONSUMENTrapporten informerades våra medlemmar om en prisundersökning av just knäckebröd. Den ska ingå i projektet ”Nu sänker vi matkostnaderna med 30 %”.

Undersökningen var gjort på en ort och i tre butiker och meningen var att fler skulle undersöka på andra orter och rapportera in sina resultat. Nu var det precis före semestern så det kanske inte har hunnits med, men vi ser fram emot ett större antal rapporter.

I den utskickade undersökningen kunde man se skillnader mellan butiker på runt 30% och mellan samma produkt i olika former eller förpackningsstorlekar på upp till 50%. Vi hittade knäckebröd för mellan 17 och 106 kronor och ställde naturligtvis frågan om man inte borde smaktesta för att se om det var värt så stora prisskillnader eller om priset kunde vara en faktor för hur man valde, för att spara pengar.

I dagarna rapporterade Göteborgsposten om deras test Knäckebröd 08.

Testerna var helt inriktade på smakupplevelsen och det kan vara intressant att jämföra och värdefullt att väga smakupplevelsen mot priserna, så varsågod, här har ni denna möjlighet.

Här hittar du hela testformuläret >>

För dig som läser detta i SKN, Snabba KonsumentNyheter, eller här på hemsidan och inte har tillgång till vår prisundersökning, är det en inbjudan att ta steget för 200:- per år att som medlem delta i aktionen och övriga aktiviteter. Det blir en synnerligen lönsam ”affär”.
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss