Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: KPJ
2006-08-04


Nestlés sockerbomb i FIFA skepnad

I SKN nr 32 uppmärksammade vi skandalen med att marknadsföra frukostflingor med FIFA-logon och fotbollsmotiv, självklart riktat till barn. Nu har vi hittat produkten även hos Willys, till priset 24:90, medan Konsum tog 29:90. Detta i sig är en intressant upptäckt då det skiljer 5 kr på samma paket mellan två butiker, d v s 14:28 per kg.

Det går alltså att tjäna pengar på att veta hur priserna ligger i de olika butikerna, samtidigt som man ska veta vad man köper. Vi behöver inte ”barnmat” med 34,5 procent socker.

Vi sätter i höst fart igen på våra ”Konsumentvänliga prisjämförelser KPJ” och vänder oss till er läsare, spridda runt om i landet, för att medverka. Börja med att meddela ditt intresse att medverka.

Vi har nu också tillskrivit Svenska Fotbollsförbundet i frågan och ska ta upp debatten mera tydligt nu om idrottsmännens sponsringsavtal för olämpliga och direkt skadliga produkter. Du kan läsa mer om detta SKN nr 33. Kajsa Bergqvist som lånat sig till marknadsföringen av Risifrutti med sucralos har vi tidigare haft uppe i SKN 30.

Det finns en flod av mindre hälsosamma produkter som det är dags att ifrågasätta om idrottsmän ska skylta med. Vad sägs, reagerar du? Skicka då in dina synpunkter till oss, så hjälps vi åt att ta tag i denna fråga.

upp