Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Märkning
2008-06-27  
Friluftsspis utan gas

Kalla mig gärna lättlurad! Har redan 5 olika grillar, men föll ändå för detta friluftskök med gas. Det var ju dessutom med bild på Jamie Oliver, den nakne kocken. 299:- var ju billigt, made in China. Kunde vara bra att koka potatisen på när jag grillar på altanen.

Efter 3 mils hemresa var jag nyfiken, packade upp och snopet, det fanns ju ingen gasflaska. Borde ju ha tänkt på det, man får inte sälja produkter med gasflaskor inmonterade, måste säljas separat.

Men skyltexemplaret i butiken hade gasflaska inmonterad, så jag reflekterade inte. Dessutom stod det på emballaget: ”Olive oil, pan and Jamie not included”, men inget om gasflaskan. Snudd på vilseledande, så det blev en resa till, 2 x 3 mil, bra för klimatet? Men jag fick en flaska gratis som plåster på såren, för dom tyckte nog att det var lite felexponerat.

Kollade sedan för ro skull i min järnaffär här hemma, jo dom hade något liknande, fast inte med märket ”Jamie Oliver”. Kostade lika mycket, 299:- och var faktiskt precis lika dan. Bara att där stod det på paketet att flaska inte ingår!

En läxa, ja visst. Men visst var det vilseledande...
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss