Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2011-04-15  
Bojkott mot Unilever och Procter&Gamble!
Munkavle på Michael Treschow efter miljardböter
Så var det med det! Än en gång avslöjas våra ”stora män”! Och våra betrodda stora ”seriösa företag” vars produkter vi köper utan att reflektera. Så får vi då ”i halsen” att två stora multinationella företag dömts till rekordstora böter för kartellbildning. Alltså har man satt konkurrensen ur spel och tagit för mycket betalt av oss konsumenter. Nyheten platsar på ”Tummen upp och Tummen ner”(5 tummar ner), ”Chicken Race” och ”Skampålen”.
V i har inte haft så mycket att lägga dit på ett tag, men nu kom det.

Att t o m ordföranden i Unilever, den erfarne och välbetalde Michael Treschow beläggs med munkavle har, inte vad jag vet, hänt tidigare. Affären var för känslig och skulle tystas ner.

Just som vi plockar fram vår ”gamla” kampanj ”Fight mot Light” 13 april, så kom detta 14 april.

KONSUMENTREVOLUTIONEN” en del i konsumenternas möjlighet att visa sina reaktioner, ligger också rätt i tiden! In på sidan ”BOJKOTTA” och nu blir det ”miljardböter” från konsumenternas egen domstol. Börja med margarinerna från Unilever, alla sopporna och annan skräpmat, som de levat länge gott på (men inte vi konsumenter – levat gott på menar jag). Från Procter & Gamble kan vi ta bort Pringle, välkända snacks.

Börja med att gå in på deras hemsidor (Unilever och Procter & Gamble) och tanka ner listan på deras varumärken och ha dem med när du handlar. Är det inte dags att vi visar vem som bestämmer? Ditt val är fritt, VALFRIHET är en konsumenträttighet. Nu har vi tidernas möjlighet att ”döma” de som lurar oss. Låt deras produkter stå kvar i butikshyllorna, så behöver de inte fylla på, alltså dyker försäljningen. Det är det mest kännbara straffet vi kan utdela, för att de lurat oss.

Gå med och stöd oss så vi kan ”bygga ut” och göra mera.
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Bli medlem Kontakta oss