Testerna av kräftor säger
inte allt
I Expressen
hade Pandalus färska turkiska fått 5 stjärnor.
Provade en kartong som kostade 159 kronor. Det var 30
kräftor i paketet, 2 stora och resten tveksamt godkänd
storlek.
Läs
omdömet i Expressen här >>
Först efter tillägg av nya dillkronor och lite
salt var de hyfsat goda efter två dygn i kylskåpet.
Men ett paket ICAs Jumbo turkiska för 79 kronor omkokt
enligt eget recept
var klart godare.
Det intressanta är, jag vägde skalen och det
var 621 gram. Kräftköttet, det som jag åt,
kostade då 419:50 per kilo för Pandalus färska
och ICAs lika goda låg med samma utbyte på
208 kronor.
Det visar bara att dyrast är inte bäst, men
omkok gör susen och då blir de flesta märkena
lika bra, men billigare. Alltså är tidningarnas
tester ingen vägledning, omkok är det enda att
rekommendera.
Du hittar mer om kräftor i förra veckans nyhetsbrev
SKN nr 34 >>
|
 |
|