Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2006-06-22


Glad Midsommar med God Matjes


Snåla inte med kronorna när du köper matjessill, håll hellre igen lite på mängden dryck när du ska skölja ner sillen – det lönar sig.

Utbudet av matjessill är enormt och prisaktiviteterna svåröverskådliga just nu inför midsommar. Ofta får du 3 burkar för under halva ordinarie pris, förföriskt. Men det är stor skillnad på kvalitet och smak och även konsistens. Det är som att köpa vissen gräslök till sillen, de gör man ju bara inte. Men innehållet i burken märker man inget av förrän sillbitarna ska sköljas ner med något som inte säljs till kampanjpris.

Kolla hur vi för två år sedan testade matjessill, du kan ladda ner formuläret och göra om testen i år. Rapportera gärna!

Men tro inte att det är samma sak i år! Kosters som fick toppbetyg då är kraftigt försämrad i år. COOPs Xtra som var botten då är mycket bättre i år, t o m acceptabel. Bästa rådet: Snåla inte med kronorna när du köper matjessill, håll hellre igen lite med mängden dryck du sköljer ner sillen med - det lönar sig både för plånbok och gom.
upp