Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Produkttester
2006-11-03


Testa pepparkakor

Nu är vi ute i god tid inför julen, hjälp oss och er själva att testa pepparkakor. Det kan hjälpa många att inte gå på minorna och att hitta de goda pepparkakorna. Jag gick just på en mina, Willy´s pepparkakor. Många var missbildade, se bilden nedan. Dessutom innehöll de delvis härdade fetter, alltså skulle jag inte köpt dem, men jag ville fotografera locket! Smakade på dem och fick idén om en landsomfattande omröstning och test.

De skulle vara kryddade med kanel, kryddnejlika och ingefära, men det var nog inte allt. En parfymliknande lukt kändes lång väg och jag blev inte av med lukten. Fingrarna luktade något, också långt efter kontakten. En konstig smak satt kvar i munnen länge, nästan stickande. Den här produkten får betyget 0 (noll) på en skala 1-5. 1 är lika med ”mycket dåligt” men det blev 0 för att de innehöll delvis härdade fetter.

Kopiera frågorna nedan och börja din test av peparkakor. SKicka sedan dina testresultat till oss.

Följande uppgifter ska ingå i utvärderingen av pepparkakor:

Pris per kg:…………

Märke eller fabrikat:………………………………….

Innehåller fett, ange vilket fett som uppgivits:…………………………………….

Mängd fett:……………………….
Varav mättat:…………………………………

Mängd sockerarter:…………………..

Smak bedöms från 1-5 där 5 är perfekt och 1 är mycket dåligt: ……………….

Luktar det Jul? D v s som pepparkakor ska lukta: (1-5) ………..

Konsistens, krispighet/seghet, 1-5 där 5 är riktigt krispigt:…………

Är innehållet helt eller mycket krossat eller missbildat?
ange ungefärlig procent felaktiga eller krossade kakor: ……………….

Helhetsbetyg: (1-5 där 5 är perfekt i sin helhet):…………………..

Uppge gärna namn och adress, vi skickar ut 5 ex av en ny E-nummerbok (värde 100 kr som presenteras i nästa nummer av SKN) till 5 deltagare oavsett betyg, men vi drar namnen bland de första 100 som svarat. Här hittar du SKIS e-post- och postadress >>

De som inte har mail men ändå vill svara kan skickak in talongen med vanlig post ifylld till: (oss)

upp