Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2004-05-17


Konsument- och testpaneler


Behovet av mera synpunkter på produkter blir allt större. Reklamen och kupongerna vilseleder och hur många gånger har vi inte blivit lurade och fått slänga saker och ting. Avsikten med denna verksamhet är att skapa ett urval av synpunkter, från flera testgrupper/konsumentpaneler, för att få ett mer representativt omdöme. Det behövs lite av en djungeltelegraf som motvikt till all reklam. Vet du vad reklamen kostar förresten? Läs mer om det här

Kontakta några vänner eller grannar och gör en provning. I vissa fall tillhandahåller vi ett formulär, men kom gärna med förslag på såväl produkt som formulär. Vi skickar ut det på hemsidan så fler kan vara med.

Bara det att jämföra några fabrikat av en och samma produkt är en upplevelse. Att skillnaderna var så stora anade vi inte. Se till exempel vår test av ansjovis förra året. Eller tester av matjessill inför midsommar.

Varför inte starta med att titta på rödbetor? Samla några vänner och bekanta och testa några olika märken och jämför även priserna. Klicka här får du se ett skräckexempel. Det kan löna sig att varna varandra.

Var med och starta upp denna testverksamhet. Den kan bli guld värd för oss alla. Inte för att någon blir rik men vi kan ju spara pengar på att inte luras!

Beträffande konsumentpaneler hänvisar vi till foldern EKOLOGISKTVAL (pdf-fil) så får du veta mer.

Läs mer här hur du just nu förmånligt kan bli medlem i Sveriges Konsumenter i Samverkan >>
Ladda ner foldern "En morot för hälsa och miljö" (pdf-fil)

upp