Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-01-24 Publicerad i KR nr 9 samt i SKN nr 76


UNILEVER fortsätter att dölja sanningar

Efter min allmänt hållna debattartikel om kostråden och fetterna i Icanyheter 2007-11-29 ”Feta lögner i debatt om fett”, blev jag påhoppad rejält av Unilevers legitimerade dietist Eva Skoog 2007-12-13 ”Ingerstam bara vilseleder” som påstår att jag vilseleder när jag i själva verket avslöjar dem för att använda palmolja och jag påtar mig ett stort ansvar för folks hälsa genom att gå emot vad hon påstår vara sant.

Mitt svar ”Unilever fortsätter att ljuga” publicerades 2008-01-11 också i Icanyheter, en branschtidning för handeln och näringslivet. Bl a skriver jag:
- UNILEVERS ”legitimerad dietist” Eva Skoog är van vid att vilseleda med ”sanningar” som margarinindustrin länge levt bekvämt på. Det gäller ju att nöta på mantrat så länge det går, men det krackelerar lite överallt nu. Sanningarna börjar sippra ut om varför vi i Sverige har kostrekommendationer som svartmålar mättade fetter och värnar (obs inte varnar) om margarinindustrins ersättningsmedel för naturliga fetter. Skrämmas med att ”mättade fetter och kolesterol ska vi akta oss” för kan ni inte fortsätta med. Allt fler forskare motsäger er på den punkten.

- Det är just ansvarskänsla som får mig att ifrågasätta den vilseledande propagandan, speciellt från margarinindustrin. Läs ordentligt i vår KO-anmälan om er reklam och läs all expertis och forskning som vi åberopat, där kan du hitta sanningarna!

Här har vi sammanställt dokumenten och mediainslagen om hela ”affären”. Läs här >>
upp