Konsumenterna byter ut
margariner mot smör och Bregott
Konsumentbeteendet
undersöks löpande av AC Nielsen, ledande företag
för undersökningar av trender och förändringar
i konsumtionen.
Man publicerade den 4 februari
sensationella siffror som visar att konsumenterna
bara på senaste halvåret har ändrat sin
konsumtion av fett med 22 %
genom att öka 15 % intaget av naturliga animaliska
fetter med över 80 % fett (smör och Bregott)
samtidigt som man minskat 7 % på lättmargarinerna
med fetthalt under 40 %.
Det är en förskjutning på totalt 22 %.
Man verkar inte längre skrämmas av kolesterolpropagandan
eller kostråden att minska på det mättade
fettet.
Detta är en så stor förskjutning av konsumtionen,
i direkt strid mot Livsmedelsverkets kostråd och
Nyckelhålet, att det borde leda till eftertanke.
Håller konsumenterna på att fatta sina egna
beslut och inte lyda verket och dietisterna? Eller har
man följt debatten och insett att ”gödningskosten”
inte är för människor, eller har reklamkampanjen
från Unilever om Becel varit så genomskinlig
att den genomskådats och fått motsatt effekt?
Läs informationen från AC Nielsen >>