Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2006-01-30


ICA har gått över gränsen

I ICAs i övrigt positiva satsning på hälsa, har man definitivt gjort bort sig med ett otroligt övertramp och i grunden felaktig och osaklig information. Man har gjort en intervju med Eva Skoog från Unilever, (tillverkare av Becel bl a) som fått göra ohämmad reklam för margarin och sitt företags produkter. Marknadsföringen döljer man genom att gör det i en intervjuform, men även detta är oförenligt med god marknadsföringssed. Under avsnittet Fett i maten påstår man sig veta allt! Citat: Fett är både nyttigt och onyttigt på samma gång - så hur gör man? Vi vet!

Men synen på fett är både gammal, förlegad och strider mot vetenskapliga forskningsresultat. Det är skandalöst att hantera fakta så ansvarslöst- i synnerhet när det gäller en så viktig fråga som fetterna och vår hälsa. Man spelar rysk roulett med vår hälsa för att skydda Unilever, en av ICAs stora leverantörer.
En anmälan till bl a Konsumentverket är på gång.

Folkstorm
Avslutningsvis i intervjun säger Eva Skoog om hur hon själv äter: ”Men jag älskar godis! Och choklad!” Det gäller att skapa trovärdighet…Men det utlöste en folkstorm! Missa inte alla kommentarerna från allmänheten i ICAs forum, det är en folkstorm emot ICAs budskap.

upp