Men så händer det ju väldigt mycket
runt om i världen. Vi rapporterar i detta
nr av SKN (nr 40) bl a om vad som händer i
New York och att WTO också ändrat uppfattning.
Fler industrier i Sverige är också på
väg att fasa ut de industriellt processade fetterna.
Det är inte transfett vi diskuterat i många
år utan härdnings-processen, som skapar så
mycket mer biprodukter än bara transfett.
Varför då även kolesteroldebatt i detta
nr av SKN?
Jo det var så det började, man hotade konsumenterna
med kolesterolspöket för att slå ut
de animaliska fetterna, smör främst för
att skapa marknad för margariner och andra industriella
fettprodukter. Nu är vi vid en vändpunkt och
vi står på oss med rådet:
Välj bort alla produkter
med delvis härdade eller (full)härdade
fetter, med eller utan transfetter. Då minskar
vi konsumtionen av de dåliga mättade
fetterna och kan med gott samvete unna oss smör,
Bregott, fet mjölk och goda ostar samt bevara
jordbruket i Sverige. |
Det är en insats för hälsan och för
miljön och för arbetstillfällena och
för lägre skatter. Glöm sedan inte att
ju mer du äter ju mer måste du röra
på dig!
|