Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-02-27 Publicerad i KR nr 12 samt i SKN nr 79
Omega-3 även i ägg
Det finns ägg som marknadsförs med Omega-3. Hönorna har då fått foder baserat på fisk och det är alltså fråga om den rätta fettsyran Omega-3 och inte den från växter.

Tyvärr släpar informationen och skrämseln om kolesterol efter, men i dagarna har en ny bok om kolesterol kommit ut, som vi ska presentera separat. Uffe Ravnskov, som är docent i Lund avfärdar helt kolesterolmyten, glöm den säger han. Vi äter oss inte till högt kolesterol, vi bildar det själva i kroppen. Man kan utan risk äta både två och tre ägg om dagen och man får en massa nyttiga ämnen från äggen, och en skaplig dos Omega-3 faktiskt av bara ett ägg.

Läs artikeln Värphöns utmanar feta fiskar i SvD.
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss