Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-02-19 Publicerad i KR nr 12 samt i SKN nr 79
Fet mat blir allt populärare

Siffrorna kommer från SVT sändning
TV rapporterade i Rapport 18 februari om förändringen av fettkonsumtionen. Se sändningen via nätet >>

Nu intervjuade man representanter för producenterna som bekräftade att folk har förändrat konsumtionen mot mera fett och lämnar light därhän. Det gäller både fett och läsk, så det går åt rätt håll.

I kommentarerna från Livsmedelsverket nämndes denna gång inte lättmargarin utan bara omättade fetter som fet fisk, oljor och nötter. Bra. Men vad ska våra barn ha på sina smörgåsar?

Nu kanske Bregott duger igen? När ska våra skolbespisningar och kommunernas kostchefer inse att tåget har gått för de industriella margarinerna, som nu dessutom innehåller palmoljefett och alltså ökat sin andel med, ja just det, mättade fetter?

Tips för den som lider av ”sötma”, som man ibland felaktigt kallar fetma, se över konsumtionen av kolhydrater i stället, speciellt de snabba kolhydraterna, läs mer om ”gödningskosten” här.

När det gäller senaste dagarnas avslöjanden om konsumtionsförändringen:
Se tidigare inlägg från den 8 februari : Konsumenterna byter ut margariner mot smör och Bregott >>
Läs Bengt Ingerstams blogg: Att göra en fänrik – folk har gjort helt om >>
Mera om Debatten om matfetter >>
Mera om Folkhälsoproblemen >>

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss