Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2005-11-18


Sänk risken för tjocktarmscancer med rätt fett


Svenska forskare har publicerat intressanta rön om mjölkfettets (fet ost, smör, helmjölk, grädde och yoghurt) positiva effekter på förekomsten av tjocktarmscancer. Denna form av cancer är den tredje vanligaste i hela världen. Speciellt intressant i denna rapport är att man studerat CLA, den konjugerade linolsyrans effekter. Den vetenskapliga rapporten är nu refererad av den amerikanske läkaren Dr Mercola här.

Olivoljan innehåller beståndsdelar som hämmar tjocktarmscancer
Läs artikel här

Fler länkar relaterade till tjocktarmscancer och fett:

- Fet ost ger skydd mot cancer, publicerat 27 oktober 2005
- Den vetenskapliga rapporten: High-fat dairy food and conjugated linoleic acid intakes in relation to colorectal cancer incidence in the Swedish Mammography Cohort1,2,3 är nu publicerad i American Journal of Clinical Nutrition, författare Susanna C Larsson, Leif Bergkvist and Alicja Wolk

Läs hela den vetenskapliga rapporten

upp