Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2007-11-23  


Sveriges Konsumenter har INTE
anmält Unilevers margarinkampanj!


Vi beklagar att vi, Sveriges Konsumenter i Samverkan, inte kunde få ha vårt namn i fred och att en annan konsumentorganisation bytte namn till just "Sveriges Konsumenter" (utan Samverkan).

Kanske var det just för att förvirra. Finns det något annat motiv, att ändra från Sveriges Konsumentråd till Sveriges Konsumenter? För nu har det hänt igen. Media klarar inte av att hålla isär begreppen. Dagens Media anger just Sveriges Konsumenter som avsändare för vår anmälan till Konsumentverket.

Även allmänheten har svårt att skilja organisationerna åt nu när namnen är så snarlika. Vi får mängder av telefonsamtal och mejl som har gått fel.

Hjälp oss därför att bli större och starkare som Sveriges enda konsumentstyrda konsumentorganisation där styrelsen består av enskilda medlemmar och inte av representanter från stora intressenorganisationer exempelvis LO.

Det finns massor av människor som uppskattar vårt arbete. Här är en av de senaste kommentarerna:
"hur i all friden skulle vi klara oss utan ert idoga arbete med att avslöja alla bluffmakare! Tack för fantastiskt välskriven och välunderbyggd anmälan till Konsumentverket betr. Margarinreklamen.
*******!!!!!!******* betyder ni är stjärnor!"


Ta ställning och gör något >>

Läs även debattartikeln Ska regeringar styra konsumentorganisationer? >>
Läs fler kommentarer om vårt arbete (pdf) >>
Läs vår anmälan här >>
Läs vårt pressmeddelande >>
upp