Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2006-08-04


Sucralose ifrågasätts av Whole Foods i USA


Whole Foods är världens ledande butikskedja med tonvikt på naturliga och ekologiska livsmedel med butiker främst i USA men även i England.

Man har i sin policy klart deklarerat att Sucralos inte ingår i deras produkter och analyserar grundligt på sin hemsida varför man är tveksamma. De påpekar bl a att mesta forskningen gjorts från intressena bakom Sucralose och vi citerar här ett stycke:
-With regard to safety, very little information exists except for safety studies that were commissioned by organizations standing to gain from the acceptance of sucralose.
Läs mer här >>
Argumentet att Sucralose är godkänt av FDA, svenska Livsmedelsverket och EFSA inom EU väger inte särskilt tungt i jämförelse med Whole Foods ställningstagande, som vi konsumenter upplever att de inte skyddar stora ekonomiska producentintressen på konsumenternas bekostnad.

Jag, Bengt Ingerstam, hade glädjen att besöka en av deras affärer under ett besök i Washington 2005 och blev mäkta imponerad. Här ett par bilder. Märk t ex hur lite reklamskyltar det hänger i taket!


Foto: Bengt Ingerstam
upp