Publicerad i SKN nr 59 l Tillbaka

Sockerjakten
tävling för unga under juni

Tävla om 5000:- eller 3000:- eller 5 tredjepris på 999:-

I projektet SOCKERJAKTEN ingår att ungdomar själva ska kolla sin omgivning och hitta källorna som stimulerar till sockerkonsumtion.

Det kan vara i skafferiet hemma, hitta socker i skolmaten, kolla sortimentet i butiker, läsa innehållsförteckningar, samla intryck av reklam, skyltar (se bilden här som ett exempel på hur vi ständigt påverkas och stimuleras) , hemsidor och sådant som påverkar oss dagligen, prisfokusering, tänka över grupptrycket, godiskonsumtionen på lunchen eller i gänget eller till helgen (grupptrycket) och mycket annat. Kanske t o m prata med föräldrarna om fokuseringen på sötsaker, söta maträtter och drycker hemma

Det kan också vara intressant att leta i media efter artiklar som fokuserar sockerkonsumtionen och relationerna till fetman eller övervikten eller hitta intressanta böcker. Ett tips redan nu är Bitten Johanssons bok ”Sockerfällan”.

Så här kan du vara med:

Skriv en uppsats
Vilken aktivitet man väljer är upp till var och en, men ska utmynna i en uppsats på max 15 sidor som redogör för hur man gått tillväga, svårigheter man mött, resultat man kommit till, hur man upplevt aktiviteten själv och om sitt eventuella sockerberoende eller godisbegär och skicka in till oss i slutet av juni.

Använd gärna word som verktyg eller en multimediapresentation nedladdad på cd eller dvd eller varför inte en presentation i form av en webbsida.

Bidragen kommer att publiceras på hemsidan Ung Plattform (www.ungplattform.nu), med länk från www.konsumentsamverkan.se

Sista inlämningsdatum:
25 juni 2007 kl.14.00

Uppsatsen skickas per e-post till skis-s(at)konsumentsamverkan.se (byt ut (a) mot @)

eller per vanlig post till:
Sveriges Konsumenter i Samverkan
"Sockerjakten"
Tegelviksgatan 40
116 41 Stockholm


Tävlingsmomentet

Tävlingsmomentet innebär att uppsatserna bedöms av en jury på tre personer, två från vår styrelse och en utomstående kostexpert. Vinnaren får 5000:- skattade pengar och andra pris ger 3000:- medan 5 tredjepris delas ut på 999:-

Jobba med hemsidan
Den som är road av att jobba med hemsidor kan också få hjälpa till med att bygga ut ”Sockerjakten” på Ung Plattform och lägga ut tävlingsbidragen. Kontakta oss i så fall.

Håll koll på vår hemsida
Under ”Debatten om socker” lägger vi löpande ut olika intressanta länkar och fortlöpande information


Projektet stöds ekonomiskt av Nordiska rådet